Familjeberättelser – Systerdotter Sjaantje

Jag står vid kassan i vår lokala biograf för att köpa 2 biljetter till min födelsedagssysterdotter i en så fin filmburk. Hon fyller 18 och daterar, därav två kort. Bara för skojs skull köper jag en smaksatt kondom i apoteket för att lägga till det. Sjaantje, det är hennes namn, växte upp i Amsterdam. Som min systers dotter har jag känt henne hela hennes liv. Jag har tappat henne, bytt blöjor och har ofta cyklat med henne framför cykeln. Som barn lekte hon alltid med pojkarna i grannskapet. Spela fotboll, klättra på väggar och spela ondska. Alltid kort hår och en träningsoverall på. Kort sagt, bara ett barn. Min syster Kitty var ibland orolig, “vad ska jag göra med det”, var alltid vad hon sa.

Tills hon började menstruera, fick bröst och hår på platser där hon nu måste anstränga sig för att hålla dem borta, vet jag nu. På dagen för hennes födelsedag kör jag till Amsterdam. Det är högsommar och trafikstockningarna är betydande. När jag äntligen kommer till deras hus och ringer på klockan öppnas dörren och Sjaantje hoppar runt halsen, ”hej farbror, hur trevligt att du är här”, ropar hon och ger mig en stor kyss på munnen. Vi har alltid älskat varandra, men hur hon ser ut nu inser jag plötsligt att hon är en väldigt söt tjej som hänger runt min hals. Jag håller henne lite ifrån mig och tittar bra på henne. Klä på dig, fina skor och håret långt och löst, “Gossie tjej, du är så vacker”, mumlar jag. Hon vänder sig snabbt kokett och får klänningen att virvla upp lite och visa benen lite mer, “Tror du? Jag är nöjd med det. Särskilt om det kommer från dig, kära farbror. ” Jag får ännu en stor kram och känner hennes smidiga kropp ännu bättre nu. Med hennes arm genom min går vi in ​​i trädgården, ”Se man, vem är där, min favorit farbror”, ropar hon. Min syster kommer fram till oss och kramar mig, “Trevligt att du kunde komma för länge sedan”. När jag tittar på min systerdotter svarar jag: “Jag kan föreställa mig när jag ser vad som hände med den här vackra flickan”. Sjaantje trycker huvudet mot mig, “det är söt är det inte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *